Afbeelding kroontje

Pruimbladige Meidoorn

No.

131

€ 785,-

Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW)
  • € 785,-
  • Omtrek
  • 30-35 cm
  • Hoogte van boom
  • 3-4 m
  • Leeftijd
  • 12-15 jaar
Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom

De Crataegus persimilis ‘Splendens’, in het Nederlands meidoorn genoemd, is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De meidoorn heeft een rijke historie. Deze historie is begonnen in het nieuwe testament met de doornkroon van Jezus. Vervolgens zijn er meerdere mythes ontstaan die de meidoorn een heilige status hebben gegeven. Het omhakken van een meidoorn zou daarom ongeluk brengen. In de mythen staan drie eigenschappen centraal. De prachtige witte bloemen van de Crataegus persimilis ‘Splendens’ worden gebruikt bij huwelijksrituelen. Door de scherpe doorns van de meidoorn kan hij prima gebruikt worden als beschermende heg. Ook zijn ze voor praktische zaken als vishaken gebruikt. Als laatst zijn er de bessen, waar jam van gemaakt kan worden. Je kunt ze ook aan de struik laten zitten als voedsel voor de vogels in de winter. Het sterke hout van de Crataegus, afgeleid van het Griekse woord ‘kratos’, wat kracht betekent en het Latijnse ‘agere’, wat hebben betekent, werd gebruikt om gereedschap en wapens van te maken. De meidoorn verkleurt in het najaar van geel tot rood. De bloemen zijn wit en de gevormde vruchten zijn rood en blijven lang aan de boom in de winter.

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring