Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#113 - Davidia involucrata Vaantjesboom of Zakdoekjesboom

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 5.700,-
  • Omtrek
  • 50-60 cm
  • Hoogte van boom
  • 5-6 m
  • Leeftijd
  • 22-24 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

De Vaantjes of zakdoekenboom dankt zijn naam aan zijn opvallende bloemen. Vanaf april komen de prachtig witte bloemen aan de boom. Als je snel kijkt heeft het wel wat weg van een boom waaraan honderden witte zakdoeken hangen te drogen. Een bijzondere verschijning dus! De Davidia involucrata dankt zijn naam aan de Franse jezuïet Pére Armand David. Toen hij in 1868 de boom in China ontdekte moet hij zijn ogen uitgekeken hebben. Dat was ook de reden dat hij deze boom omschreef als ‘een van de meest interessante en mooie bomen van het westelijk halfrond’. Een Ierse plantenjager Augustine Henry die in 1888 als tweede Europeaan deze boom te zien kreeg omschreef het als volgt: ‘Ik was aan het rijden op mijn pony door een riviervallei toen ik een spectaculaire bloeiende boom in de gaten kreeg. Later vertelde hij: ‘Dit beeld was één van de vreemdste bezienswaardigheden die ik ooit in China heb gezien. Het leek alsof er duizenden spookachtige witte zakdoeken om de takken waren gedrapeerd.’ China was in de 19e eeuw een waar paradijs voor plantenjagers. Dus toen ze op een Engelse kwekerij hoorden van deze boom stuurden ze zo snel mogelijk Ernest Wilson naar China om de zaden van deze nieuwe vondst veilig te stellen. Na een lange moeizame tocht kwamen ze op de omschreven plek. Maar helaas, de boom bleek gekapt en Wilson verzamelde uit armoe maar de vruchten van een andere boom. Vruchten die later van variëteit bleken te zijn; de Davidia involucrata var. Involucrata. De alternatieve Engelse naam Dove Tee, in het Duits Taubenbaum (Duivenboom) is ook veelzeggend. Het lijkt alsof er een vlucht witte duiven in de boom vliegt. De Davidia incolucrata wordt in China een forse boom maar in West-Europa vaak niet hoger dan 12 tot 15 meter. De boom is eenhuizig en de bloemen tweeslachtig en deze komen op meerjarig hout. De schutbladeren rond de kleine bloemen vallen op. Na de bloei komen de zaden, steenvruchten, van ongeveer 3 cm groot. Deze zaden zijn decoratief voor de winter. Voor kwekers is deze boom een kwelling aangezien veel zaden niet ontkiemen en als ze dat wel doen dit wel achttien maanden duurt. De bladverliezende Davidia involucrata bloeit meestal vanaf een jaar of 15 en heeft bij voorkeur een licht beschutte standplaats. LET OP:  Boom begin 2021 verplant en is beschikbaar vanaf het najaar 2022.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring