Pluimhortensia

Hydrangea paniculata 'Limelight'

Ten Hoven Boomkwekers

wwww.tenhoven-bomen.nl
Zwolseweg 582 7345 AP
Apeldoorn
055-5225322
info@tenhoven-bomen.nl
Hoogte: 1,5-3 meter
Blad: Glanzend donkergroen
Wintergroen: Nee
Bloemen: Pluimen van lime groen verkleurend naar roze, bloeiend van juli tot oktober
Vruchten: Onopvallend
Toepassing/gebruik: Borders, Solitair, Vakbeplanting
Grondsoort: Vruchtbaar en vochthoudend
Lichtbehoefte: Zon, Half schaduw
Sierwaarde: Bloem
Vorm: Struikvorm, Heester
Vanaf: €6,50

Omschrijving:

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ of Pluimhortensia is een winterharde heester, die bladverliezend is en een zeer lange bloei heeft. Hydrangea paniculata ‘Limelight’ heeft mooie grote bloempluimen in een wit/ groene kleur. De bloemen verkleuren in het najaar naar prachtige roze kleuren. De bloemen kunnen ook goed worden gebruikt in droogboeketten.

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ is mooi als solitair, in de border, of als vakbeplanting. Als uw ieder voorjaar de heester snoeit, wordt de pluimhortensia ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog. Slaat u het snoeien over dan wordt hij veel hoger, maar verschijnen er minder en kleinere bloemen. Hydrangea paniculata ‘Limelight’ bloeit langdurig, van juli t/m oktober met grote bloempluimen ( 25 – 30 cm groot) . De kleur is afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond. Hoe armer de grond is, hoe witter de bloem wordt. Voor de bijzondere, haast lichtgevende, groene kleur heb je dus een vruchtbare grond nodig. Per tak groeit er één grote bloem. In september en oktober kleuren de bloemen roze.

Het is mooi om in de winter de bloemen aan de struik te laten zitten. Ze kleuren bruin en zorgen vooral bij sneeuw voor een prachtig beeld in de tuin. Hydrangea paniculata ‘Limelight’ staat graag in halfschaduw of volle zon, maar heeft vooral in de zon voldoende water nodig. De heester staat graag in vruchtbare, kalkarme, vochthoudende grond, die wel waterdoorlatend is. De bladeren van het Hydrangea paniculata ‘Limelight”krijgen mooie paarsachtige herfstkleuren in het najaar.

Inloggen op Ten-Hoven Bomen.

U kunt hier inloggen. Wanneer u uw login gegevens kwijt bent kunt u contact met ons opnemen.

Gebruikersnaam
Wachtwoord